089 76 28 60

Vraag nu uw
vrijblijvende offerte!

ONLINE OFFERTE
AANVRAAG

Kaleien van gevels

Inleiding :

In een nog niet zo ver verleden “kalkten” landbouwers uit onze streken jaarlijks hun hoeve met een kalkmengsel. Aangezien hun hoeve decennia lang jaarlijks werd gekalkt ontstond er na verloop van tijd een mooie textuur die in feite niet meer was dan een opeenhoping van de jaarlijkse dunne laagjes.

De moderne consument houdt nog steeds van dit uitzicht.

Hij gaat op zoek naar dezelfde optiek als dit kalkverfsysteem, maar stelt vanzelfsprekend ook hogere eisen aan de duurzaamheid. Het gevolg hiervan is het gebruik van een aantal kaleisystemen die weliswaar dezelfde optiek hebben als het traditionele kaleien, maar danmet het gebruiksgemak en de prestaties van de meest moderne verfsystemen.

Afhankelijk van de bestaande ondergrond en de smaak van de klant biedt CONINGS NV verschillende kaleisystemen aan.

Klassiek kaleisysteem :

Met dit systeem gaan we terug naar de roots van het kaleien.

Na een grondige voorbehandeling van de te kaleien gevels brengt CONINGS NV een cementvrije kaleimortel aan in 2 lagen. Deze kaleimortel, op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale vulstoffen, wordt op de werf in de massa ingekleurd met minerale pigmenten.  Deze kaleimortel laat de muren vrij ademen.

Het eindresultaat is een matte typische afwerking, gekenmerkt door kleurnuances eigen aan kalksystemen.

Deze afwerking is enkel geschikt voor onbehandelde ondergronden of voor de renovatie van reeds met kalkproducten behandelde gevels.

CONINGS NV beschikt eveneens over alle technieken om oude synthetische verflagen te verwijderen zodat u steeds kan opteren voor het aanbrengen van een klassiek kaleisysteem.

Duurzaam kaleien :

CONINGS NV biedt dit kaleisysteem aan, specifiek voor objecten met een zeer hoge levensverwachting. Dit systeem werd ontwikkeld door onze leverancier CAPAROL in nauwe samenwerking met specialisten op het gebied van Monumentenzorg en aangepast aan de behoeften van de Belgische gevels.

Het systeem heeft een typisch, traditioneel uitzicht en heeft voortreffelijke prestaties op het gebied van bescherming en onderhoud.

Nadat de gevel klaar gemaakt is om te kaleien (reiniging, herstelling metselwerk, herstelling voegwerk…) wordt de gevel geimpregneerd. Daarop wordt de kaleilaag aangebracht met een minerale, cementgebonden fijnmortel. Tenslotte worden de gevels ingekleurd met een silikaatverf in een kleur naar keuze.

Kaleien op geschilderde ondergrond :

Hiervoor kan CONINGS NV een kaleisysteem aanbieden met de moderne siliconenhars-verfsystemen als basis, gekoppeld aan het kenmerkende kalei-effect.

Na een aangepaste ondergrondvoorbehandeling zal een geschikte primer aangebracht worden. Vervolgens wordt de “kaleilaag” aangebracht.

Tenslotte wordt een eindlaag aangebracht met een siliconenverf.

Dit systeem is minder vullend en de structuur is ook fijner dan bij het vorige beschreven systeem.

Uiteraard kan dit kaleisysteem ook aangebracht worden op   een onbehandelde bakstenen ondergrond.

Verder kan CONINGS NV op een onbehandelde bakstenen ondergrond ook een gelijkaardig kaleisysteem aanbrengen op silikaatbasis, hetgeen een positiever effect heeft op de dampdoorlaatbaarheid van de gevel.

Het uitzicht is hetzelfde van structuur in vergelijking met het systeem op siliconenbasis doch iets matter.