089 76 28 60

Anti-graffiti

Verwijderen graffiti

CONINGS NV heeft een brede waaier van technieken ter beschikking voor het verwijderen van graffiti.

In functie van de te behandelen ondergrond zal er samen met u besproken worden welke techniek het meest geschikt is.

Aanbrengen anti-graffiti  

Voor het beschermen van gevels en kunstwerken tegen graffiti worden er door CONINGS NV verschillende mogelijkheden aangeboden :

- Semi permanente bescherming :

De beschermingslaag die aangebracht wordt is een biologisch afbreekbaar anti-graffiti coating systeem op basis van was.  Dit systeem werkt op dezelfde wijze als het verdedigingssystem van planten en vruchten.  Deze beschikken over een kleine waslaag die ze beschermen tegen regen en andere micro-organismen.

Dit systeem kan toegepast worden op minerale, onbehandelde ondergronden doch ook op geverfde ondergrond.

De graffiti kan verwijderd worden met een hogedrukreiniger met warm water. Na deze kuisbeurt moet het systeem opnieuw aangebracht worden.

- Permanente bescherming :

Er wordt een kleurloze, oplosmiddelhoudende, sneldrogende impregnering aangebracht die na droging olie- , vet- , vuil-, verf- en waterafstotend is.

De oppervlaktestructuur en glansgraad van de behandelde ondergrond blijft  geheel intact. Vervuilingen zoals pen, viltstift, vet, olie e.d. zijn vrij gemakkelijk met normale huishoudreinigers te verwijderen.

Graffiti, aangebracht met niet te identificeren spuitbussen, kan bij verwijdering problemen geven.  Eventueel moet er een verfverwijderaar gebruikt worden.

Daar waar voor het verwijderen producten gebruikt worden van een sterk organische aard kan het anti-graffiti-systeem aangetast zijn en moet er nabehandeld worden na het verwijderen van de graffiti.